Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémmel töltött kifli

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 2,5 dl tej (+ 2 ek + a kenéshez)
  • 4 ek kristálycukor (+ az élesztőhöz)
  • 50 dkg liszt (+ az élesztőhöz)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g-os)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1-2 csipet só
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • A töltelékhez:
  • mogyorókrém

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk.
  2. A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 ek tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 ek.tejet, majd ezeket is elfelezzük, így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk.
  4. Egy lisztezett deszkán egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk. Alulra a kakaós, felülre a világos kerül és 8 egyenlő háromszögre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a mogyorókrémet, majd mint a kifliket feltekerjük.
  5. A megmaradt kakaós, illetve világos színű tésztacipót, ugyanúgy kinyújtjuk kör alakúra. Most is egymásra rakjuk, de most fordítva, a világos kerül alulra, és a kakaós felülre. Ezt is 8 egyenlő háromszögre felvágjuk, töltjük és feltekerjük. 
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig pihentetjük, a tetejét tejjel lekenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Így készíthetsz puha vajas kiflit >>> 

MANDULÁS KIFLI FEHÉRCSOKIMÁZZAL>>> 

PUDINGOS KIFLIK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss