Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás kifli fehércsokimázzal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd miután kihűlt, finomra daráljuk és elvegyítjük a liszttel, a porcukorral, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival. Elmorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre.
  2. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán mindegyik adagból ujjnyi vastag rudat sodrunk. Éles késsel 8-10 cm-es darabokra felvágjuk a tésztarudakat, és kifliket formázunk.sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  3. A felaprított fehér csokit az olajjal együtt egy tálba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk. Az olvadt csokiba belemártjuka kifliket, majd durvára vágott pisztáciával megszórjuk őket, végül hagyjuk megszilárdulni a mázt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss