Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás kifli fehércsokimázzal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd miután kihűlt, finomradaráljuk, és elvegyítjük a liszttel, a porcukorral, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival.Elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, majdhozzáadjuk a tojássárgájákat, és gyors mozdulatokkal sima tésztávágyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőszekrényberakjuk, legalább 30 percre.
  2. A tésztát négyfelé osztjuk, és lisztezett deszkán mindegyik adagból ujjnyi vastag rudat sodrunk. Éles késsel felvágjuk a tésztarudakat, 8-10 cm-es darabokra, és azokból kifliket formázunk.Asütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és a 180 fokos sütőben,10-12 perc alattaranybarnára sütjük őket. Ezutánkivesszük, és hűlnihagyjuk.
  3. A felaprított fehér csokit az olajjal együtt egy fémtálba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk.Az olvadt csokiba belemártjuka kifliket, majd durvára vágott pisztáciával megszórjuk őket, végül hagyjuk megszilárdulni a mázt.

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

    Még több aprósütemény >>>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss