Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Repedésmentes bejgli sok-sok töltelékkel, diósan és mákosan

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tejet fellangyosítjuk testhőmérsékletűre, majd a cukorral és élesztővel elkeverjük és hagyjuk 20 percig, hogy elszaporodjanak az élesztőgombák a tejben.
  2. A lisztet, sót és vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját és simára dolgozzuk.

Töltelék elkészítése:

  1. A diót / mákot ledaráljuk, a többi hozzávalót erős lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk.
  2. 5 percig erős lángon főzzük, majd levesszük a tűzről.

Bejgli elkészítése:

  1. 3 db 25 dkg-os tésztára és 3-szor 25 dkg-os töltelékekre osztjuk a hozzávalóinkat.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a töltelékekkel és felcsavarjuk.
  3. Tojással lekenjük, a diósra egész diókat helyezünk díszítésnek, majd 10 perc pihentetés után hurkapálcikával megszúrjuk 6-7 helyen egészen az aljáig.
  4. Éjszakára fedetlenül hűtőbe tesszük, hogy a tojás megszáradjon rajta és szép márványos legyen az elkészült bejglink.
  5. Másnap 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kihűlt, folpackba csavarjuk és szobahőmérsékleten kettő, de akár három hétig is tárolhatjuk. 

Ajánljuk még:

SÜTŐBEN SÜLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA >>>

ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss