Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és mákos bejgli egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A diós töltelékhez:
  • 1 dl tej
  • 20 dkg dió (darált)
  • 18 dkg porcukor
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 tk rumaroma
  • mazsola (ízlés szerint)
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg mák (darált)
  • 1,5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • mazsola (ízlés szerint)
  • A tésztához:
  • 1/2 kg liszt
  • 25 dkg margarin (hideg)
  • 1 csomag élesztő (instant)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej (langyos)
  • 1 csipet só
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Először a töltelékeket készítjük el: a tejbe a diós töltelék összes hozzávalóit beletesszük, és állandó keverés mellett jól felfőzzük, majd félre tesszük hűlni. A mákos tölteléket ugyan így készítjük el, mint a diósat.
  2.  A tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tészta többi hozzávalóit is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, két egyforma cipóra.
  3. Lisztezett, sík felületen az egyik cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a diós tölteléket. A tészta széleit (kb. 2cm) a töltelékre felhajtjuk, majd feltekerjük. A másik cipóval ugyan így járunk el, csak mákos tölteléket kenünk rá.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a két rúd bejglit. A felvert tojással lekenjük a tetejét (először vízszintesen, majd függőlegesen) és a villával kicsit megszurkáljuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük (a sütési idő felénél sütőpapírt tettem a tetejére, hogy ne nagyon barnuljon meg). Mikor már megsült és kihűlt, szép egyforma szeleteket vágunk belőlük.

BEJGLI ALAPRECEPT (KELESZTÉS NÉLKÜL)>>> 

PIRÍTOTT MOGYORÓS BEJGLI>>> 

MINI RUMOS-DIÓS BEJGLI>>> 

Megjegyzés

Tepsi mérete: 22cm x 30cm. Egy rúd diós, és egy rúd mákos bejglink lesz! - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek