Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított mogyorós bejgli

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta száraz összetevőit összeöntjük a nedves összetevőkkel, majd elindítjuk a robotgépet. Elkezdjük hozzáadni a zsiradékot. 8 percen keresztül dagasztjuk. Ha kész, akkor 27 dkg-os darabokat vágunk belőle, lefóliázzuk, majd hűtőbe rakjuk minimum egy éjszakára.
  2. A töltelékhez serpenyőben lepirítjuk a törökmogyorót, amíg illatozni nem kezd, majd a tűzről levéve a felét durvára, a másik felét finomra aprítjuk.A vízból és a cukorból sziripot főzünk, amit 120 fokig forralunk. Amint elérte a kellő hőfokot, beleöntjük a finomra őrölt mogyorót, majd 5 perc alatt készre főzzük.
  3. A hűtőből kivett 27 dkg-os tésztát kevés liszttel 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egyenletesenmegtöltjük25 dkg töltelékkel úgy, hogy a tészta aljától (amerre tekerjük) 2 cm helyet hagyunk, a többi szélétől pedig 1-1 cm helyet hagyunk.
  4. Szorosan feltekerjük csigaalakban a bejglit. 2 tojás felvert sárgájával bekenjünk, majd fél óráig kelesztjük. Ha megkelt, csak a fehérjével kenjük meg, és addig hagyjuk pihenni amíg rá nem szárad. Ez fogja adni a márványos repedezettségét.
  5. 165 fokon 32-35 percig sütjük. 

Ajánljuk még:

EHETŐ ADVENTI NAPTÁR VAJAS KEKSZBŐL >>>

FAHÉJAS CSILLAG >>>

TÚRÓ RUDI TORTA >>>

 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből HAT rúd bejgli készíthető! - Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss