hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-áfonyás zablepény

25 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. Keverőtálba tesszük a megpucolt banánt, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a fahéjat, a vaníliakivonatot, a nádcukrot és a zabpelyhet, majd felöntjük kb. 1 dl laktózmentes tejjel. Összekeverjük és állni hagyjuk.
  2. A megmosott áfonyát felöntjük egy kevés tejjel, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, és a masszából egy púpozott evőkanálnyi adagot beleteszünk, lelapítjuk, majd mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Ugyanígy kisütjük a többi lepényt. Zabpelyhes lepényt áfonyaszósszal és banánkarikákkal tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a banános-áfonyás zablepény glutén- és laktózmentesen:



Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss