A szezámmagos bucihoz kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk az 50 dkg liszthez. Hozzáadjuk a többi alapanyagot: a vizet, sót, olajat és könnyű tésztát dagasztunk belőle. Ezután fél óráig kelesztjük.
Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk és bucikat formálunk belőle. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra eőmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A húspogácsához a hagymát apró kockákra felvágjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk. Ezután korongokat formázunk a húsmasszából, és megsütjük. Ízlés szerinti feltétekkel kínáljuk: hagymakarikával, uborkával, paradicsommal, sajttal, ketchuppal és mustárral, salátalevéllel.