Elkészítés: A húspogácsákhoz a hagymát nagyon apróra kockázzuk, tálba tesszük, hozzákeverjük a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk. A masszához keverjük a mustárt, a ketchupot, a tojást, végül a kinyomkodott kenyeret. Ezt alaposan összegyúrjuk, majd pogácsákat formázunk belőle. A húspogácsák mindkét oldalát vékonyan beolajozzuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ehhez 1 óra bőven elegendő.
Ha lejárt az 1 óra serpenyőben, forró olajban megsütjük úgy, hogy mindkét oldaluk piros legyen.
A hamburgerzsemléket a mikróban kicsit felforrósítjuk (50 másodperc). A zsemlékbe teszünk egy darabka salátát, rá a húst, arra a hagymát, paradicsomot, uborkát, és végül ízlés szerint ketchupot, mustárt, majonézt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre