Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Egy HÉV megállóban roskadozó bódéban is jobbat tudnak összerakni" - bolti hamburgereket teszteltünk

Jó pár éve már, hogy kitört kis hazánkban a burger-láz, aminek eredményeképp például a városban szinte nem találunk olyan utcát, ahol ne lehetne burgert vásárolni. Kézműves, egyedi, házi és még hajnalig lehetne sorolni a kreatívabbnál kreatívabb elnevezéseket. Mi a héten némileg ezen az irányon kezdtük el keresni a tesztalanyainkat. Viszont a nagyon friss elvet lecseréltük: félkész burger alapokat kerestünk, melyeket némileg nekünk kell kiegészítenünk, hogy teljessé váljon a gourmet élmény. Ezek rendszerint buci, hús és sajt hármasból állnak, a többit magunknak kell beleszerelni.

A mondás szerint, várat szinte mindenből lehet építeni, így mi csakis a dobozban található alapanyagokat vizsgáltuk, hogy azok miként szerepelnek.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Zimbo Cheeseburger

Kecsesen kilibbenő sajt az oldalán, egy enyhe rántotthúsra hajazó látvány és egy klasszikus szezámos buci. Melegítés után aktivizálódnak az összetevők, és a levegőben megjelenik körülötte egy nem igazán kellemes húsillat. Ráfogható, hogy sertés, de azért nagyokat kell hozzá sóhajtani.

Ízre és állagra sem a legjobb élmény a Földön. A buci viszont meglepően jó: extra szellős és könnyed, cserébe pedig egyáltalán nem száraz. A sajt leginkább csak vizuális kiegészítő, mert íze tökéletesen nulla.


Adatok: 2x140 gramm, 699 Ft

TESZT! MEGKÓSTOLTUK A BOLTI PIZZASZELETEKET, MEGMONDJUK, MELYIK A LEGJOBB >>> 
Chef Select – Sertés

Itt is az előbb felvázolt hármas látvány figyelhető meg, annyi eltéréssel, hogy talán egy fokkal vaskosabb a hússzelet. Az alapfelállást viszont egyetlen kiegészítő megfejeli, ami nem más, mint egy tasak ketchup.

Elkészítés után szolidabb hús aroma terjeng a levegőben, ami kicsit sertés, kicsit marhahús illatokkal dolgozik. Kóstolva már-már embernek való kategóriába sorolandó, annyi kiegészítéssel, hogy a hús érthetetlen módon nyikorog az ember szájában. A buci kicsit tömörebb, de bőven elfogadható így is. A sajt nagyon jól megolvad, de az íze ennek is alig különböztethető meg a nullától. A ketchup pedig azt hozza, amit várnak tőle. Elnyom és aláz mindent átlagos ízével.


Adatok: 2x150 gramm, 649 Ft

HŰTÖTT BAGUETTE TESZT: MELYIKBŐL LESZ A LEGJOBB MELEGSZENDVICS? >>> 
Cheese Burger

Első hátrány, ami fel lehet írni listájára, hogy a két burger nincsen elválasztva egymástól, könyörtelenül azonnal el kell mindkettőt készíteni. A sajt láthatóan vaskosabb, már-már lapkasajt szintű dimenzióban létezik.

A húspogácsa sertés-marha kombó, amiből előbbi érezhető egyértelműen mind illatra és ízre is. Némi fűszerezettség felüti fejét, ami nem kis trükk az eddigiekhez mérve. Meglepetés, hogy a sajtnak van íze, ami minden falatnál megfigyelhető. A buci tömörebb, picit szárazabb, de még elfogadható így is.


Adatok: 2x 150 gramm, 699 Ft

FAGYASZTOTT TÚRÓGOMBÓC TESZT - A FÉLKÉSZEK KÖZÖTT IS VAN EHETŐ? >>> 
Chef Select – Chicken & turkey

Kibontás után elindul a csirkeropogós aromafelhő hódító útjára. Egyértelműen érezni, hogy milyen húsalappal dolgozik. Melegítés után furcsa jelenséget figyelhetünk meg rajta.

A panír hőpajzsként védi a belsőt: míg a buci már szinte lángol, addig a pogácsa épp langyos. Íze a csirkés kombónak tökéletesen nulla, szaftossága szintén semmi. Állaga viszont pont ideális, nem túl tömör, nem túl laza - pont eltalálták.


Adatok: 2x160 gramm, 649 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS CORDON BLEU VISZI A PRÍMET - EZT ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Chichken Burger

A második csirkés versenyző annyi extrák hordoz magában, hogy gourmet szószt mellékelnek hozzá és nem ketchupot, ami máris kuriózummá teszi a mezőnyben. A húspogácsa önti magából a paníraromát.

Ízre meglepően jó a réteg, a hús itt sem mondható ízletesnek. A szósz viszont hatalmasat ment a mutatványon. Kicsit tartár-szerű, de a lényeg, hogy passzol a hús mellé. Buci itt is okés, a mikrozás úgyis megment mindent ilyen téren. Fájdalom viszont a sajt hiánya, ami a többi esetében legalább a vizuális tuningot szolgáltatták.


Adatok: 2x150 gramm, 699 Ft

DOBOZOS KÉSZÉTELEKET TESZTELTÜNK! LÁSSUK, MILYEN A BRASSÓI, A BÁCSKAI ÉS A SZECSUÁNI >>> 
Ítélet

Az biztos, hogy talán egy HÉV megállóban roskadozó bódéban is tudnak jobbat összerakni, mint ezek az alanyok. Veszettül sok hozzávalót kellene ezekbe préselni, hogy bármilyen értelmesnek számító burger élményt kapjunk.

A leginkább kerülendő a héten a Zimbo lett, ahol a hús illata és állaga a legnagyobb probléma, ami viszont egy ilyen életnek a lelkét adja. Ebbe magunknak is kell a ketchupot vagy egyéb szószt csempésznünk, mert azt sem mellékelnek mentőövnek.

Az ellenpólus a Chicken Burger, aminek panírja meglepően jó és ízes a mezőnyátlaghoz mérve. A szósz, amit ahhoz adnak szintén nagyon jól eltalált párosítás, szóval egyértelműen az 5 versenyző közül ezt ajánlanánk igazán. A maradék három nagyjából egy vonalon mozog, de az igazat megvallva, az egész kategóriát inkább ignoráljuk életünkből, ha jót akarunk magunknak.

A Mit ettem ma tesztcsapat többi tesztjét itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss