Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamburger házilag

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 1 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát. 
  2. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve, 1-2 órára a hűtőbe tesszük. 
  3. Egy teflonserpenyőt kissé megolajozunk, és a húspogácsákat kis lángon, lassan (mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. Rátesszük a sajtot, és lefedve 1 perc alatt ráolvasztjuk.
  4. A puffancsot kettévágjuk, serpenyőben megpirítjuk, teszünk rá csalamádét, erre ráfektetjük a húspogácsát, a lila hagymát, a ketchupot, a mustárt és lefedjük a másik felével.

Megjegyzés

Nem szeretjük a bolti hamburger zsemlét, mert szivacsos és ízre sem jó, az elkészítése nem sokból áll, csak a kelesztési idő sok, de akkor nem kell mellette állni. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss