Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen az ebéd? Kiváló recepteket hoztunk a hétvégi nyári napfordulóra

default user icon
MME
Egy újabb különleges hétvégéhez érkeztünk, ugyanis Szent Iván éjszakáját, vagy más néven nyárközép éjszakáját ünnepeljük péntekről szombatra virradó éjszaka. A nyári napforduló egyébként a csillagászati nyár kezdete is egyben. Mikor, ha nem ezen a hétvégén gyújtanánk be végre a grillnek vagy raknánk oda egy jó pörköltet bográcsba?

Alig csak néhányat pislogtunk azóta, hogy eltettük a melegebb ruhákat, de a strandokon már nagyüzemben hömpölyög a nép, az árusok pedig javában szórják a jobbnál jobb lángosokat, fagylaltokat, főtt kukoricákat, hekkeket. Ha ti is ezt tapasztaljátok, akkor mi most nagyon irigykedünk, hiszen biztosan a szabadságotokat töltitek és éppen a hasatokat süttetitek a vízparton, miközben cikkünket olvassátok.

Ellenkező esetben sem kell elkeseredni, hanem inkább arra törekedjetek, hogy a hétvégétek is egy nagy nyaralás legyen akár otthon is. Ne vegyétek el magatoktól az időt, amit más esetben pihenésre, szórakozásra fordítanátok, ezért a hétvégi ebédet se agyaljátok túl még akkor sem, ha valami kinti kajával készülnétek. Majd mi kitaláljuk helyettetek, hogy mi legyen az ebéd, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kiválasztani a legszinaptikusabbat és elkészíteni.

Következő válogatásunkban a klasszikus strandkajákon túl találtok szabadtűzi ételeket is, melyek jól jöhetnek egy Szent Iván-éji kerti partin is, de a hagyományos fogások kedvelő is megtalálják kedvencüket. Ja, és még valami! Hagyomány ide vagy oda, a grill vagy a bogrács tüze felett azért ne ugráljatok, főleg, ha még a kaja is ott van.

BACONBE TEKERT STEAK >>>

 

BBQ-OLDALAS SÜTŐBEN >>> 

 

EGYSZERŰ HAGYMÁS BAB >>> 

 

PETREZSELYMES ÚJBURGONYA >>> 

 

HOLSTEIN SZELET >>> 

 

KARFIOL STEAK SAJTMÁRTÁSSAL, PÓRÉHAGYMÁS BULGURRAL >>> 

 

PÁSZTORTARHONYA >>> 

 

LECSÓ BOGRÁCSBAN, NYÁRSON SÜLT DEBRECENIVEL >>> 

 

EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES HÁZI MÁJGALUSKÁVAL >>> 

 

ROZMARINGOS SÜLT TARJA ÚJBURGONYÁVAL >>> 

 

GULYÁSLEVES BOGRÁCSBAN >>> 

 

GRILLEZETT PIKÁNS SERTÉSNYÁRS >>> 

 

EGYSZERŰ SÓSKAFŐZELÉK >>> 

 

ECETES FEJES SALÁTA >>> 

 

KEFIRES LÁNGOS EGYSZERŰEN >>> 

 

PARMEZÁNOS SÜLT KUKORICA - 5 HOZZÁVALÓBÓL >>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss