Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos sült tarja újburgonyával

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 6-8 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ág rozmaring
  • 1 kg szeletelt, csont nélküli tarja
  • néhány ek vaj
  • A körethez:
  • 1 kg újburgonya
  • olaj a tepsihez
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A páchoz összekeverjük az olajat, egy kevés sót, frissen őrölt borsot, a meghámozott és összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, valamint a rozmaring lecsipkedett leveleit. 
  2. A húst megmossuk, a szeleteket kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket levágjuk, majd a pácba tesszük. Lefedve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 
  3. Egy felforrósított serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megsütjük benne a hússzeleteket oldalanként kb. 5-5 percig.
  4. A körethez az újburgonyát alaposan megmossuk, felcikkezzük. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, beleszórjuk a burgonyacikkeket, megsózzuk és -borsozzuk, és egy nagy csipet pirospaprikával fűszerezzük. Letakarjuk alufóliával, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül ropogósra további kb. 30 perc alatt. A hús mellé tálaljuk.

ÉRDEKESSÉGEK A ROZMARINGRÓL, AMIT NEM TUDTÁL 

GRILLEZÉS MESTERFOKON: EXTRÁN OMLÓS MUSTÁROS TARJA LANGYOS GRILLSALÁTÁVAL 

A FEJHÚSTÓL A TARJÁIG: ÍGY KÉSZÍTSD EL A SERTÉSHÚST! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss