Előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük; a kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felcsíkozzuk; a sajtot lereszeljük (ha autentikusak akarunk lenni, akkor provolone sajttal készítjük a szendvicset); a csemegeuborkát szintén csíkokra vágjuk; a hússzeleteket kivesszük a hűtőből, és pihentetjük amíg szoba-hőmérsékletűek nem lesznek.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk közepes hőmérsékleten, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, további 2-3 percig pirítjuk, amíg a paprika is kicsit megpuhul, és színt kap. Az elkészült hagymás-paprikás alapot félrerakjuk a tálalásig.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a steakek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a fokhagymaporral, dörzsöljük be alaposan, hogy az ízek bejussanak a húsba. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a hagymás alapot készítettük, 1 evőkanál olívaolajat közepes hőmérsékleten felhevítünk. A húsokat a forró serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, amíg szép aranybarnára pirulnak.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd ha megolvadt, a steakekre kanalazzuk, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen a végeredmény. Ha szeretnénk, hogy a steak belseje közepesen átsült legyen, tegyük át a serpenyőt a steakkel együtt az előmelegített sütőbe. További 5-7 percig sütjük a sütőben, vagy amíg eléri a kívánt hőmérsékletet. A közepesen átsült steak belső hőmérséklete általában 57–63 Celsius-fok, ha nem vagyunk biztosak magunkban, használjunk maghőmérőt.
Ezután kivesszük a steaket a sütőből, a sütőt bekapcsolva hagyjuk, a húst pihentetjük néhány percig, hogy a nedvei visszahúzódjanak, és a steak szaftos maradjon.
Miután megpihent, 4-6 milliméter vastag csíkokra szeleteljük. A steakszeleteket összekeverjük a hagymás-paprikás alappal, félretesszük a szendvics összeállításáig. Félbevágjuk a bagetteket vagy szendvicszsemléket (a szeleteket meg is piríthatjuk a serpenyőben), majd rájuk helyezzük a marhahúsos-hagymás-paprikás keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe rakjuk 3-4 percre, hogy a sajt megolvadjon és kissé megpiruljon.
Kivesszük a sütőből a szendvicseket, majd rájuk helyezünk néhány csemegeuborkát, és már falatozhatjuk is ezt az isteni finom, klasszikus amerikai szendvicset.