Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett pikáns sertésnyárs

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olajjal. A hideg vízben megmosott, leszárított húst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a pácba forgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
  2. A grillt előkészítjük közepes hőfokon történő direkt sütésre. A pácból kiemelt húskockákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a forró rostélyra helyezzük, majd körbeforgatva sütjük kb. 10 percig.

Nyárs, saslik és rablóhús receptek >>> 

 


Elkészítheted combból vagy 1 db sertésszűzpecsenyéből is, de a tarja szaftosabbra sül. Ha nevelsz a kertedben babért, vágj le 4 db erősebb hajtást nyársnak. Foszd meg a levelektől, faragd hegyesre az egyik végüket, majd húzd rájuk a húskockákat a bevizezett levelekkel váltogatva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss