Egyszerű sóskafőzelék

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Az egyszerű sóskafőzelék elkészítéséhez a sóskát kiolvasztjuk, majd egy szűrőn átszűrjük.
  2. Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd rászórjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és alaposan összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük 4,5 dl forró vízzel.
  3. Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak vagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Apróra kockázott sült krumplival és tükörtojással kínáljuk.

NÉZZÉTEK MEG, HOGYAN KÉSZÜL A EGYSZERŰ SÓSKA főzelék VIDEÓN!

Ezek is érdekelhetnek