Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi főzzünk hétvégén? Klasszikus farsangi főfogások, ütős desszertek vasárnapi ebédhez

default user icon
MME
Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál. Nyakig gázolunk a farsangi szezonban, így mi sem kézenfekvőbb, mint hogy hétvégi ebédválogatásunkban olyan fogásokat mutatunk, melyek erre az időszakra jellemzőek. Most kivételesen néhány fánkrecepttel is készültünk, hiszen idén vízkereszt és hamvazószerda között legalább egyszer illik elkészíteni ennek a csodás desszertnek valamelyik változatát.

A farsangról legtöbbünknek az álarcosbálok és az ízletes, illatozó fánkok jutnak az eszünkbe, na és persze a gazdagon terített asztalok, sok-sok finomsággal. A különféle húsokból készített levesek és sültek ilyenkor nem hiányozhatnak, így néhány héttel hamvazószerda előtt kivételesen miért ne készítenénk a vasárnapi ebédet a hagyományokhoz igazodva.

Legyen szó egy kellemesen melengető levesről, egy kiadós főételről, vagy az elmaradhatatlan fánkról, ezeket mind megtaláljátok az alábbi gyűjteményben. Főzzetek ti is valami finomat és kiadósat a hétvégén, hiszen hamarosan itt a böjti időszak, a legjobb falatokhoz pedig mi biztosítjuk a recepteket. Szóval ahogy a mondást tartja, most inkább a has fakadjon, mintsem az étel megmaradjon!

SAVANYÚ BECSINÁLT LEVES >>> 

VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT TARHONYÁVAL >>>  


JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA >>> 


RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>> 


VADAS SERTÉSCOMBBÓL, ZSEMLEGOMBÓCCAL >>> 


CSOPAKI APRÓPECSENYE >>> 


RADÓCI CSORBA >>> 


CSIRKEMELLPAPRIKÁS >>> 


JOGHURTOS KANALAS FÁNK >>> 


MÉZES-SÖRÖS SÜLT OLDALAS >>> 

KORHELYLEVES KOLBÁSSZAL >>> 


CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>> 


CSIKÓS TOKÁNY >>> 


SÜTŐBEN SÜLT FÁNK – OLAJ NÉLKÜL! >>> 


CIGÁNYPECSENYE KÉTFÉLEKÉPPEN >>> 

PÁROLT VÖRÖSBOROS MARHASZELET >>> 


MAGYAROS SÜLT OLDALAS >>> 


TÖLTÖTT SZALAGOS FÁNK (CSOKIS, VANÍLIÁS, LEKVÁROS) >>> 


Ha elkészültél a hétvégi ebéddel, a végeredményt ne felejtsd el velünk is megosztani Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban, főleg ha az egy fánk! Lehet, hogy pont a te ebéded fog másokat is inspirálni a konyhában. Főzz saját receptből, készüljön a menü saját kútfőből vagy a mi közreműködésünkkel, lőj egy fotót róla! Egyébként a múlt heti ebédválogatásunkat is megnézheted itt. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek