A farsangról legtöbbünknek az álarcosbálok és az ízletes, illatozó fánkok jutnak az eszünkbe, na és persze a gazdagon terített asztalok, sok-sok finomsággal. A különféle húsokból készített levesek és sültek ilyenkor nem hiányozhatnak, így néhány héttel hamvazószerda előtt kivételesen miért ne készítenénk a vasárnapi ebédet a hagyományokhoz igazodva.
Legyen szó egy kellemesen melengető levesről, egy kiadós főételről, vagy az elmaradhatatlan fánkról, ezeket mind megtaláljátok az alábbi gyűjteményben. Főzzetek ti is valami finomat és kiadósat a hétvégén, hiszen hamarosan itt a böjti időszak, a legjobb falatokhoz pedig mi biztosítjuk a recepteket. Szóval ahogy a mondást tartja, most inkább a has fakadjon, mintsem az étel megmaradjon!
SAVANYÚ BECSINÁLT LEVES >>>
VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT TARHONYÁVAL >>>
JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA >>>
RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>>
VADAS SERTÉSCOMBBÓL, ZSEMLEGOMBÓCCAL >>>
CSOPAKI APRÓPECSENYE >>>
RADÓCI CSORBA >>>
CSIRKEMELLPAPRIKÁS >>>
JOGHURTOS KANALAS FÁNK >>>
MÉZES-SÖRÖS SÜLT OLDALAS >>>
KORHELYLEVES KOLBÁSSZAL >>>
CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>>
CSIKÓS TOKÁNY >>>
SÜTŐBEN SÜLT FÁNK – OLAJ NÉLKÜL! >>>
CIGÁNYPECSENYE KÉTFÉLEKÉPPEN >>>
PÁROLT VÖRÖSBOROS MARHASZELET >>>
MAGYAROS SÜLT OLDALAS >>>
TÖLTÖTT SZALAGOS FÁNK (CSOKIS, VANÍLIÁS, LEKVÁROS) >>>
Ha elkészültél a hétvégi ebéddel, a végeredményt ne felejtsd el velünk is megosztani Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban, főleg ha az egy fánk! Lehet, hogy pont a te ebéded fog másokat is inspirálni a konyhában. Főzz saját receptből, készüljön a menü saját kútfőből vagy a mi közreműködésünkkel, lőj egy fotót róla! Egyébként a múlt heti ebédválogatásunkat is megnézheted itt.
Ajánljuk még: