Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenséges ebéd kevés munkával: egyben sült, fűszeres tarja gyökérzöldségből készült pürével

Alig fél óra ennek a remek ebédnek az előkészítése, a munka dandárját ugyanis a sütő végzi. Reggel összerakod és pár óra múlva kész is a mennyeien finom ebéd, és még a konyhában sem kellett miatta ácsorognod! Íme az egyben sült fűszeres tarja receptje!

A legjobbak azok a receptek, amiket csak össze kell dobni és forgatni, majd magára is hagyhatjuk az ételt, ugyanis a sütő elvégzi helyettünk a munka oroszlánrészét! Ilyen fogás például a pulled pork és ez az egyben sült, fűszeres tarja is, mely tényleg néhány hozzávalóból lesz brutálisan finom ebéd a családi asztalra!

Az egyben sült, fűszeres tarjához sokféle köret illik, de most ne a rizst a válaszd, hanem nyugodtan engedd el a diétát és készíts mellé tepsiben sült krumplit vagy hasábot, esetleg próbáld ki sült zöldségekkel, vagy a Vidék íze magazin által ajánlott gyökérzöldségpürével. Hidd el, megéri!

Íme az egyben sült, fűszeres tarja és a gyökérzöldségpüré receptje!

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
  • 80 dkg vegyes gyökérzöldség (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, kicsi zeller)
  • 2 db vöröshagyma
  • sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd minden oldaláról alaposan bedörzsöljük sóval, őrölt köménnyel és borssal.
  2. A gyökérzöldségeket és a vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra felvágjuk. Egy sütőtepsibe rakjuk a húst, köré szórjuk a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Leöntjük annyi olvasztott sertészsírral, hogy a hús háromnegyedéig érjen. Alufóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben sütjük másfél-két órán keresztül.
  3. Az idő letelte után levesszük róla a takarást, kiszedjük mellőle a zöldségeket. Ha a hús nem pirult volna meg, akkor 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét. Utána hagyjuk állni egy negyedórát, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
  4. A megpuhult gyökereket botmixerrel összetörjük, ha kell, ízesítjük egy kis sóval, ezt kínáljuk köretként a pecsenye mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss