A legjobbak azok a receptek, amiket csak össze kell dobni és forgatni, majd magára is hagyhatjuk az ételt, ugyanis a sütő elvégzi helyettünk a munka oroszlánrészét! Ilyen fogás például a pulled pork és ez az egyben sült, fűszeres tarja is, mely tényleg néhány hozzávalóból lesz brutálisan finom ebéd a családi asztalra!
Az egyben sült, fűszeres tarjához sokféle köret illik, de most ne a rizst a válaszd, hanem nyugodtan engedd el a diétát és készíts mellé tepsiben sült krumplit vagy hasábot, esetleg próbáld ki sült zöldségekkel, vagy a Vidék íze magazin által ajánlott gyökérzöldségpürével. Hidd el, megéri!
Íme az egyben sült, fűszeres tarja és a gyökérzöldségpüré receptje!
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
- 80 dkg vegyes gyökérzöldség (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, kicsi zeller)
- 2 db vöröshagyma
- sertészsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd minden oldaláról alaposan bedörzsöljük sóval, őrölt köménnyel és borssal.
- A gyökérzöldségeket és a vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra felvágjuk. Egy sütőtepsibe rakjuk a húst, köré szórjuk a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Leöntjük annyi olvasztott sertészsírral, hogy a hús háromnegyedéig érjen. Alufóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben sütjük másfél-két órán keresztül.
- Az idő letelte után levesszük róla a takarást, kiszedjük mellőle a zöldségeket. Ha a hús nem pirult volna meg, akkor 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét. Utána hagyjuk állni egy negyedórát, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
- A megpuhult gyökereket botmixerrel összetörjük, ha kell, ízesítjük egy kis sóval, ezt kínáljuk köretként a pecsenye mellé.
Borítókép: Vidék íze magazin