Az oldalast előkészítjük: az estleges faggyúsabb részeket levágjuk, a húst feldaraboljuk, alaposan megsózzuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe rendezzük.
Elkészítjük a pácot: egy kis tálba öntjük az olajat, fűszerezzük a pirospaprikával, az őrölt köménnyel, a borssal, a majoránnával és fokhagymaporral. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ezt a pácot a húsokra öntjük, kézzel alaposan belemasszírozzuk a húsba. A pácolt oldalast letakarjuk, és hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de ha egy északára rakjuk be, az még jobb.
A pihentetési idő letelte után a sütőt előmelegítjük 130 fokra.
Egy tálba rakjuk a mézet, felöntjük sörrel, majd az egészet alaposan összekeverjük, hogy a méz feloldódjon. A mézes-sörös keverékkel meglocsolgatjuk a pihentetett oldalasokat, rászórjuk a fokhagymagerezdeket, és a megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát.
A tepsit lefedjük alufóliával, és a 130 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk 2 órára. Ha letelt az idő, kivesszük, leszedjük az alufóliát, a sütő hőmérsékletét 170 fokra emeljük, megfordítjuk a húsdarabokat, és 20-25 percig sütjük még, amíg szépen pirosra nem pirulnak.
Nézd meg videón is, hogyan készül a mézes-sörös sült oldalas:
Az elkészült sült oldalast szervírozhatjuk valamilyen burgonyakörettel, de szilveszterkor a legjobb választás mellé a lencsesaláta. Tökéletes fogás lehet az újévi vacsorán is! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!