Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-sörös sült oldalas

210 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Az oldalast előkészítjük: az estleges faggyúsabb részeket levágjuk, a húst feldaraboljuk, alaposan megsózzuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe rendezzük.
  2. Elkészítjük a pácot: egy kis tálba öntjük az olajat, fűszerezzük a pirospaprikával, az őrölt köménnyel, a borssal, a majoránnával és fokhagymaporral. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ezt a pácot a húsokra öntjük, kézzel alaposan belemasszírozzuk a húsba. A pácolt oldalast letakarjuk, és hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de ha egy északára rakjuk be, az még jobb.
  3. A pihentetési idő letelte után a sütőt előmelegítjük 130 fokra.
  4. Egy tálba rakjuk a mézet, felöntjük sörrel, majd az egészet alaposan összekeverjük, hogy a méz feloldódjon. A mézes-sörös keverékkel meglocsolgatjuk a pihentetett oldalasokat, rászórjuk a fokhagymagerezdeket, és a megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát.
  5. A tepsit lefedjük alufóliával, és a 130 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk 2 órára. Ha letelt az idő, kivesszük, leszedjük az alufóliát, a sütő hőmérsékletét 170 fokra emeljük, megfordítjuk a húsdarabokat, és 20-25 percig sütjük még, amíg szépen pirosra nem pirulnak.

Nézd meg videón is, hogyan készül a mézes-sörös sült oldalas:

Megjegyzés

Az elkészült sült oldalast szervírozhatjuk valamilyen burgonyakörettel, de szilveszterkor a legjobb választás mellé a lencsesaláta. Tökéletes fogás lehet az újévi vacsorán is! - MME

Ezek is érdekelhetnek