Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros tarja

MME MME
4/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket besózzuk, majd a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, majorannából, borsból és őrölt köményből készült páccal egyenletesen, vékonyan bekenjük, és 1-2 órán át állni hagyjuk.
  2. Tepsibe rakjuk, 1,5 dl vízzel felöntjük, majd alufóliával lefedve 40 percig sütjük 180 fokos sütőben. Félidőnél megfordítjuk a tarjaszeleteket.
  3. 40 perc letelte után az alufóliát levéve, 200 fokon sütjük tovább, mindkét oldalát szép pirosra. Ha sok víz maradt rajta, azt a pirítás előtt leöntjük.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor puhára főtt, összetörjük.
  5. Az aprított hagymát 5 cl olajon lepirítjuk, ráöntjük a párolólevet. 1 percig forraljuk, majd a tört burgonyához keverjük. Együtt tálaljuk a húst a hagymás burgonyával. Kínálhatunk mellé friss zöldsalátát vagy kompótot is. 

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss