Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült fánk – olaj nélkül!

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe belekeverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson. A többi hozzávalót összeöntjük egy tálba, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. 
  2. Könnyű, sima tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk és kiszaggatjuk azt is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megforgatjuk porcukorban.

FARSANGI FÁNK EGYSZERŰEN >>> 

GYORS HORVÁT FÁNK (FRITULE) >>> 

ECLAIR FÁNK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss