A datolyát kis kockákra vágjuk. Ezután összekeverjük a keményítővel, a liszttel, a sütőporral, az őrölt mandulával, és citromhéjjal.
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjékből a sóval kemény habot verünk. A sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet, aztán a lisztes mandulás datolyás keveréket beledolgozzuk.
A habot óvatosan a krémbe forgatjuk úgy, hogy össze ne törjön. A masszát a sütőpapírral bélelt formába töltjük és a sütő középső szintjén 20 perc alatt, (tűpróbáig) megsütjük.
Ha elkészült, a tortát kiemeljük a formából, aztán rövid ideig hűlni hagyjuk és áttesszük egy tálra. Mindeközben összekeverjük a maradék citromlevet a mézzel. Villával megszurkáljuk a torta tetejét, majd megkenjük a mézes keverékkel, és azonnal megszórjuk az aprított pisztáciával. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.