hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 lapos, avagy pilleszelet

45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta készítése: A szalalkálit tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és a szalalkális tejjel összegyúrjuk. Könnyen nyújtható puha tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, egy kis tejet még lehet adni hozzá.
  2. 4-6 felé osztjuk, vékonyra nyújtjuk és 200 fokon 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük. (Ezek a süti lapjai, aminek a vastagsága választható!)
  3. Krém készítése: A lisztet és a kristálycukrot elkeverjük a tejjel és kevergetve sűrűre főzzük, kb. negyed óra alatt, aztán hagyjuk kihülni. A vajat kikeverjük a vaníliás- és a porcukorral, majd összekeverjük, majd betöltjük a tészát.
  4. Hűtőbe rakjuk, csak másnap szeleteljük. Fogyasztás előtt 1-2 órával érdemes kivenni a hűtőből. 

Megjegyzés

isteni finom, több napig eláll, ha marad belőle - Mady13

Ezek is érdekelhetnek

Friss