hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia torta

120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a kristálycukor felével, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük, fehéredésig.
  3. A tojások fehérjét felverjük, majd beletesszük a kristálycukor másik felét és azzal tovább verjük kemény habbá.
  4. A réteslisztet és a finomlisztet a sütőporral elkeverjük.
  5. A sárga masszába óvatosan beletesszük a hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet kis adagokban, és fakanállal beleforgatjuk.
  6. Végül a hab másik felét is hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. 28 cm-es tortaformában készre sütjük.
  7. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, a margarint, a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot habosra keverjük, és a két masszát összedolgozzuk.
  8. A tortát 3 egyforma lapra vágjuk, és a krémmel betöltjük a tortát, a maradék krémet pedig az oldalár kenjük. Tetszés szerint díszíthető, kb. 1 óra múlva fogyasztható. Fogyasztásig a hűtőben tárolandó.

Megjegyzés

- - HMNiki

Ezek is érdekelhetnek

Friss