Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyors mozdulattal sima tésztát gyúrunk, majd hűtöbe teszük 30 percre. Addig az almát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, leöntjük kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojással és a pudingporral simárra keverjük. Kinyújtjuk a tésztát, és egy kivajazott gyümölcstortaformába helyezzük. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük az almákat, és gázsütöben 3 fokozaton, villanysütőben 180 fokon sütjük. Majd ráöntjük a tejfölös masszát, meghintjük a barnacukorral, és még kb. 20-25 percig sütjük, amíg a cukor rápirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre