A lisztkeveréket, a cukrot, a sütőport kimérjük egy keverőtálba és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a langyos tejet és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát szobahőmérsékleten pihentjük 10 percet, majd rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastag téglalappá.
Egy tetszés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval, vagy pohárral köröket szaggatunk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokikrémmel tálalva isteni!
Nézd meg videón, hogy készül a sütőporos fánk gluténmentesen:
Édes puffancsok, avagy sütőporos fánk glutén-, tojás- és élesztőmentesen It's us Maria’s sweet baking mix lisztkeverékkel. Tökéletes reggelire, vagy akár a gyerekek uzsonnás dobozába ez az édes, kelesztés nélkül készült pufi finomság. Mivel olajban sül, ezért kicsit hajaz a hagyományos fánkra. Az elkészítése roppant egyszerű, a végeredmény pedig finom, puha. Kínálhatjuk porcukorral szórva, lekvárral, vagy akár csokikrémmel. A puffancsok hidegen is tökéletes állagúak maradnak. - Gluténmentes Íz-Lik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!