Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes keksztekercs

35 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gluténmentes kekszalaphoz a porcukrot és a lisztkeveréket egy keverőtálba mérjük, és elmorzsoljuk a margarinnal, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 
  2. Egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 5 mm vastag téglalappá, áthúzzuk egy nagymérető gáztepsibe, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
  3. A kihűlt lapot összetörjük, ha nagyon finom morzsát szeretnénk, késés aprítóval megdaráljuk. Fém dobozban sokáig eláll. 
  4. A keksztekercs elkészítéséhez a ledarált kekszet, a kakaóport, porcukrot egy keverőtálba mérjük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Jól formázható masszát gyúrunk belőle a növényi itallal. 
  5. A masszát 5-6 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Ezt érdemes sütőpapíron végezni, így könnyebben tudjuk feltekerni.
  6. A marcipánt ugyanakkora téglalappá nyújtjuk, mint a kakaós tésztát, majd rátesszük a kekszes alapra. A sütőpapír segítségével feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. 
  7. A tekercset alufóliába vagy a sütőpapírba csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük. 

Tipp: Marcipán helyett készíthetünk vajas krémet is tölteléknek a hagyományos módon. Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes keksztekercs

Ezek is érdekelhetnek

Friss