hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Glutén- és tejmentes Sacher torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A glutén- és tejmentes Sacher torta elkészítéséhez a margarint és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és lehűtjük. 
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük  a tojások sárgáját.  Folyamatos keverés közben belecsurgtjuk az olvasztott csokoládét, és rászórjuk a lereszelt narancshéjat. 
  3. A sütőport, a lisztet és a kakaóport egy tálban összekeverjük, és több adagban a habhoz szitáljuk, majd óvatosan összeforgtjuk. 
  4. A tortaalap masszáját három egyenlő részre osztjuk. Egy 20x30 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk az egyik adag masszát.  170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ezt megismételjük a másik két adag tésztával is. 
  5. A lekvárt egy lábosban felmelegítjük, és a lapokat megtöltjük a forró lekvárral. Ezután a tortát pár órára a hűtőbe tesszük. 
  6. A ganache-hoz egy lábosban felmelegítjük a tejszínt a forráspontig, de semmiképpen se forraljuk. Az összetört csokit hozzáadjuk a tejszínhez és addig kevergetjük, amíg szép, sima krémet kapunk. 
  7. A ganache-t a lehűtött torta tetejére simítjuk, majd pár órára visszatesszük a hűtőbe. 
  8. A tortát alaposan lehűtjük. Egy éles késsel halványan bekarcljuk a szeletelés helyét. Felforralunk vizet, egy kancsóba tesszük, és fél percre beleállítunk egy éles kést. A kést szárazra töröljük, és a tortát egy határozott mozdulattal felvágjuk, nem apró húzásokkal nyiszatoljuk. Minden vágás után visszatesszük a kést a forró vízbe, és használat előtt szárazra töröljük. 
  9. Ebből a szögletes tortából úgy kapunk szép tortaszeleteket, ha közepén, hosszában félbevágjuk, és így vágunk egyenlő szárú háromszögeket. A sütemény szélét szeletelés előtt mindig érdemes vékonyan levágni, így sokkal szebb szeleteket kapunk. 

    Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss