Rákóczi túrós trifle (gluténmentesen)

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt "gáz tepsibe" simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük. TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!
  4. A túrókrémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt, és óvatosan beleforgatjuk a habot is.
  5. A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk, és 100 fokos sütőben kb. 1 órát szárítjuk. Hagyjuk kihűlni.
  7. A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss