Lassan itt a húsvét, és ezzel a negyven napos böjti időszak vége. Húsvét vasárnap reggel kerülhetnek először az asztalra a hagyományos húsvéti ételek: a sonka, a kalács és a tojás. Nagypénteken, a hagyomány szerint ugyanakkor még nem illendő húst enni, a böjt ezen a napon a legszigorúbb. Szakemberek szerint az ünnepeket leszámítva is érdemes húsmentes napokat beiktatni az életünkbe. Nemcsak ezen a napon teszünk tehát kifejezetten jót a szervezetnek a könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető húsmentes ételekkel.
Az ilyenkor szokásos menü lehet a krumplileves, valamilyen húsmentes tészta, de a tejfölös rakott ételek is tökéletesen megfelelnek. Tipikus böjti, nagypénteki ebéd a bableves, a túrós csusza vagy mákos tészta is. Hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttük a szerintünk legjobb nagypénteki recepteket. Íme három menüsor.