Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű krumplileves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit tisztítás után kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk. A burgonyát 1 liter vízben a babérlevéllel, a majorannával és 1 csipet sóval megfőzzük. 
  2. Felhevített zsiradékban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük a paprikával, felöntjük 2 dl vízzel, majd a burgonyához öntjük. Fűszerezzük, és lassú forralással 5 percig főzzük.
  3. A tejfölt kevés forró levessel kikeverjük, kevergetve hozzácsorgatjuk a leveshez. Rövid ideig együtt forraljuk, a végén az ecettel enyhén pikánsra savanyítjuk, és rövid pihentetés után tálaljuk. A felaprított zelletzölddel tálaljuk. 

Krumplileves gombával >>> 

Duplasajtos krumplileves >>> 

Pirospaprikás krumplileves >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss