Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított fokhagymás krumplileves

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk le egy fej fokhagymának az egyik végét, kicsit húzzuk szét a gerezdeket.
  2. Tegyük alufóliára, locsoljuk meg olívaolajjal, csomagoljuk be és 40-45 perc alatt süssük meg.
  3. Hagyjuk kihűlni. Addig Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, és pirítsuk meg rajta 3-4 perc alatt a hagymát. 
  4. Adjuk hozzá az alaplevet, a kakukkfűvet, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük bele a krumplit felkockázva és főzzük puhára a burgonyát. 
  5. Adjuk hozzá a 8-9 sült gerezd fokhagymát, aztán kézimixer segítségével pürésítsük. A lisztet keverjük simára a tejszínre és keverjük a levesbe.
  6. Melegen tálaljuk, szórjuk meg a tetejét parmezánnal és snidlinggel vagy újhagymával.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss