Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A gnocchihoz a ricottát apró lyukú szűrőn jól lecsepegtetjük. A 15 dkg parmezánt finomra reszeljük. A ricottát keverőtálban összedolgozzuk a tojássárgájákkal, a reszelt parmezánnal, 1/2 tk sóval és némi borssal, majd belevegyítjük a lisztet. A kissé ragadós, lágy massza negyedéből lisztezett felületen kb. 2 cm vastag rudat hengergetünk, és lisztbe mártogatott késsel vagy tésztakártyával ujjnyi széles szeletekre daraboljuk. A maradék masszával ugyanígy járunk el, majd a gnocchikat villával megformázzuk.
  2. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Adagonként beledobjuk a gnocchit, és az újraforrás után felúszó darabokat mérsékelt tűzön főzzük 2-3 percig. Habszedőlapáttal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyharuhával leterített tálcán félretesszük.
  3. A pestóhoz a fenyőmagot felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hűlni hagyjuk. A 7,5 dkg parmezánt finomra reszeljük. A leöblített, leszárított medvehagymát és a petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A fenyőmagot késes aprítógépben adagonként durvára őröljük, majd összeturmixoljuk annyi olívaolajjal, hogy pasztaszerű krémet kapjunk. Beleforgatjuk a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek olajat. Beletesszük a gnocchit, közepes tűzön enyhén körbepirítjuk, majd összeforgatjuk a pestóval. A maradék reszelt parmezánnal kínáljuk, negyedelt koktélparadicsommal és rukkolával kínáljuk.

    GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>> 

    NOKEDLI, GNOCCI, SZTRAPACSKA - A LEGJOBB GALUSKARECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss