Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rakott karfiol

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, sós vízben roppanósra főzzük. Amíg hűl, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítjuk, a sajtot a reszelő durvábbik fokán (amin a káposztát) lereszeljük. 
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk bőven margarinnal, és az aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítjük a karfiolrózsákat.
  3. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd fehérborssal és a szerecsendióval ízesítjük (sót nem teszünk bele, mert a sajt elég sós). A karfiolra öntjük a keveréket, majd elosztjuk rajta a reszelt sajt kb. 2/3 részét. Egyenletesen rászórjuk a maradék morzsát, és megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül a tetején.

    Még több rakott karfiol >>> 

    A legjobb karfiolos receptek >>> 

    Isteni sajtos kaják >>>

Megjegyzés

Bevallom, én nem szoktam mérni a hozzávalókat. Bízom benne, hogy azért követhető a recept. - micimacok

Ezek is érdekelhetnek

Friss