Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes medvehagyma-krémleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük a 8 dl meleg vízzel. Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk.
  2. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percigfőzzük. Ezután botmixerrel leturmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbeöntjük folytonos keverés mellett.Megkóstokjuk, és ha kell,megsózzuk, ízlés szerintmegborsozzuk. A tejszínnel éppen csak forrásig főzzük. 
  4. Kissé lehűtjük (langyosra), és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

A kenyérkockát a sütőben, sütőpapíron készítem, a sajtos kenyérszeletet pedig grillezem. A sajtot tetszés szerinti reszelőn (általában almareszelőn) reszelem. Jó étvágyat kívánok!

Azért adom közre a receptet, mert hamarosan megjelenik az erdőkben a medvehagyma. Vigyázat, mert könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág levelével, az azonban mérgező! A medvehagyma levelének illata és íze kissé fokhagyma illatú. Nyersen is fogyasztható, pl. zsíros kenyérre, vajas kenyérre, túróba, stb.
- arzsa50

Ezek is érdekelhetnek

Friss