hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves pirított mandulával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A megmosott medvehagymaleveleket ollóval laskára vágjuk. A megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén apróra vágjuk.
  2. A felaprított hagymákat olívaolajon addig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik, majd 1 dl tejjel krémszerűre turmixoljuk. Ezután a vízzel és az ételízesítővel felforraljuk.
  3. Közben a megmaradt tejet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, és hozzáadjuk a hagymás léhez, összeforraljuk, és a sót csak a végén adjuk hozzá.
  4. Tálalni kétféleképpen szoktuk. A gyerekek ropogósra sütött baconkockákat szórnak rá, mert azzal szeretik. Mi, felnőttek szárazon pirított mandulareszelékkel fogyasztjuk.


MEDVEHAGYMASZEZON: 6 TIPP A BIZTONSÁGOS GYŰJTÉSHEZ ÉS FOGYSZTÁSHOZ >>> 

16 SZÍNES ÉS KÖNNYŰ TAVASZI LEVES, AMIT MINDENKI IMÁD! >>> 

Megjegyzés

Gluténmentes leves recept, amit mindenki megkóstolhat, aki szereti a hagymás ételeket. Növényi tejjel is készíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss