Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi főzzünk szilveszter hétvégén? Babonás fogások újévre, hogy szerencsés legyél

default user icon
MME
Idén bőven kijutott az olyan hétvégékből, amikor az valamilyen ünnepnapra esett. Búcsúztassuk hát ezt az évet ehhez méltóan, hiszen idén még utoljára, az esztendő utolsó két napja szombatra és vasárnapra esik. Ezért Jöjjenek olyan szilveszteri és újévi fogások, melyekkel tutira bebiztosítod a szerencséd 2024-re.

Nem akármilyen lesz ez a hétvége. Szombaton és vasárnap még 2023-at írunk, ám a hétfővel megkezdjük a 2024-es évet. Az elmúlt esztendő hátrahagyása, és az új évre való felkészülés mindig fontos esemény, ezért nem árt, ha a legjobb tudásunk szerint próbálunk ennek megfelelni a konyhában is úgy, ahogyan azt a népszokások megkövetelik. Ebből kifolyólag érkezzenek most olyan tematikus fogások, melyek egészséget, bőséget, szerencsét és boldogságot hoznak az új évre.

LENCSÉS-CUKKINIS RAKOTT BURGONYA >>> 

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>>

LENCSEBURGER >>> 

SZILVESZTERI MALACSÜLT >>>


MÉZES-SÖRÖS SÜLT OLDALAS >>>

LENCSERAGU ÉDESBURGONYÁBA TÖLTVE >>>


KOCKÁS MALACPECSENYE PÓRÉHAGYMÁS LENCSÉVEL >>> 


ELRONTHATATLAN KOCSONYA >>> 


VIRSLIS LENCSESALÁTA >>> 


LENCSEFŐZELÉK 20 PERC ALATT >>> 


SZILVESZTERI VÖRÖSLENCSE-SALÁTA >>> 


KLASSZIKUS KORHELYLEVES >>>

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL >>> 

SAJTTEKERCS ÉS SONKATEKERCS >>> 


TÉLI SNAPSZERLEVES, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 


Fontos, hogy az év első napján, vagy akár már annak első óráiban is a hangsúlyos szerepet kapjon a malac és lencse. A hagyomány szerint ugyanis a malac kitúrja a szerencsénket, a lencse pedig bőséget hoz. Bármelyik receptre is essen a választásotok, biztosak lehettek abban, hogy jól fog indulni újév. Próbáljatok ki minél többet, hiszen malacból és lencséből sosem elég!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss