hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék 20 perc alatt

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

    1. A lencsefőzelékhez a lencsét előző este átnézzük, hogy kőmentes legyen, majd beáztatjuk.
    2. Másnap a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát kis kockára, a répát karikára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikára vágjuk.
    3. A sertészsíron cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a szalonnát, a kolbászt, a répát, a hagymát és a mustárt. Erős lángon 4-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét és 3-4 percig pirítjuk tovább.
    4. Közben felforraljuk a vizet vagy húslevest és felöntjük vele. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
    5. 8-10 perc főzés után tejfölös habarást készítünk a lisztből, a tejfölből és egy kevés vízből, és a főzelékhez adjuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot és 2-3 perc alatt kiforraljuk a lisztet benne.

Nézzétek meg videón, hogyan készül egyszerűen és gyorsan a lencsefőzelék:


Megjegyzés

Az előkészületeket előző este érdemes megcsinálni, hogy másnap kevesebb mint 20 perc alatt megfőjön a főzelékünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek