hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros vöröslencsefőzelék

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A fehérboros lencsefőzelék elkészítéséhez az apróra vágott hagymát olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (bele is nyomhatjuk), és tovább dinszteljük a hagymákat.
  2. Amikor már átlátszóak, hozzáöntjük a fehérbort és a fehérborecetet. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte teljesen pépes nem lesz, és a bor elpárolog. Ezután belekeverünk 1 ek mustárt.
  3. A lencsét egy szűrőben átmossuk, majd a hagymás pépre öntjük, és 1-2 percig dinszteljük vele. Ezután hozzáöntünk 4 dl vizet, beletesszük a babérlevelet, a szárított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten fedő alatt készre főzzük.
  4. Közben a tápiókakeményítőt csomómentesre keverjük a maradék vízzel, és hozzákeverünk még 1 tk mustárt is.
  5. Amikor a lencse már majdnem megfőtt, ez kb. 10-15 perc, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tápiókakeményítős, mustáros vizet. Ezzel még egyszer felforraljuk, és kész is a főzelék. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel. Zöldségfasírt, de grillezett csirkemell is illik hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készül a vöröslencse főzelék mentesen

 


Megjegyzés

A recept búzaliszt és tejmentes, így az erre érzékenyek is bátran elkészíthetik ezt a nagyon finom főzeléket. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss