Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros fűszeres marhapörkölt

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A húst megmossuk, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve folytatjuk a pirítást.

2.

Kb. 3 dl alaplét ráöntünk, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a babérlevelet, a leöblített kakukkfüvet és a rozmaringot, a köménymagot, valamint belenyomjuk a fokhagymát. Lefedve kb. 35 percig főzzük. Amint a hús puhulni kezd, hozzákeverjük a lisztet, a pirospaprikát, a maradék alaplét és a bort. A borókabogyóval és a majoránnával fűszerezzük, majd további 20 percig fűzzük. Ha szükséges, teszünk még bele sót.

3.

A pörköltet friss kenyérrel tálaljuk, és apróra vágott hagymát és zöld fűszert szórunk rá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss