RECEPTEK vöröslencse HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A vöröslencse a keleti konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Mára egyre népszerűbb nálunk is, nem véletlenül, hiszen a magas fehérjetartalom mellett értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet. Egyszerűen elkészíthető, sokoldalúan felhasználható hüvelyes növény. Ellentétben a babbal vagy a klasszikus lencsével, nem puffaszt és rövidebb a főzési ideje. 100 gramm vöröslencse 60 gramm szénhidrátot tartalmaz, ám ez lassan felszívódó, és éppen ezért egészséges szénhidrátot jelent.

Mikor vegyem meg?

Egész évben kapható a szupermarketekben, zöldség-és gyümölcskereskedésekben.

Hol tároljam?

Ugyanúgy száraz, hűvös helyen javasolt tárolni, mint a babot vagy a klasszikus lencsét.

Tápérték (100g)

Energia

360 kcal

Fehérje

26 g

Zsír

1 g

Szénhidrát

60 g