hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sült csirkével

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet a felhevített olajon nagy lángon pirítani kezdjük. A már lepirított felét sózzuk és borsozzuk, mellé dobjuk a fokhagymát, azt is megpirítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük a csirkemellet 190 fokra, és pár percig sütjük.
  2. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd ezt is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 1/2 liter vízzel.
  3. Babérlevéllel, sóval és késhegynyi fehérborssal ízesítjük.
  4. Mikor már forr a víz, hozzáadjuk a lencsekonzervet is. Kóstoljuk, ha kell, sózzuk!
  5. Ha a krumpli megpuhult, a joghurtot kikeverjük a liszttel, a főzőléből merünk hozzá és ezzel behabarjuk. A sült csirkével tálaljuk! 

Megjegyzés

Gyakran készítem ezt a fajta sült csirkemellet például szendvicsbe, vagy sajtszósszal és burgonya körettel. - alexavagyok

Ezek is érdekelhetnek