Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszter retró: Ezt ettük a 80-as, és a 90-es évek utolsó estéin

default user icon
MME
Pezsgő, szerpentin, zseniális kabarék az új színes tévén, kazettás magnó, móka és kacagás, kaszinótojás, fasírtgolyó, aszpikos ételek, na és persze az a bizonyos szendvics, ami ma már retrónak számít, de hosszú évekig egyetlen szilveszteri buli sem múlhatott el nélküle. Ilyen, vagy ehhez hasonló finomságokkal ünnepelték az év utolsó napját a magyarok a 80-as, és a 90-es években.

Sok szempontból felejthetetlen volt a 80-as és a 90-es évek időszaka Magyarországon. Olyannyira, hogy még azokban is nosztalgikus érzést keltenek az alábbi szilveszteri fogások, akik még nem is éltek akkor. Egy életre, de talán még azon is túl kitörölhetetlen nyomot hagytak a magyar emberben a korszak jellegzetes zenéi, öltözködési szokásai, hajviseletei, bútorai, vagy éppen pálmafás poszterei, de az Éva Vermut, a Napolen vagy a Lánchíd konyak is kiválóan csúszott a sonkatekercs után, ha éppen nem cola szörpöt kortyolgattunk.

Csemegézzünk a múlt finomságaiból, hiszen egy jó tepertős pogácsa, egy fincsi kocsonya, esetleg egy ropogós szalakális perec bármelyik szilveszteri buliban jól jön. Az alábbi válogatásra még Vágási Feri is csettintene egyet, hacsak nem állít be hozzájuk Janka néni az éjszaka kellős közepén egy kis potyára hajtva.

Szilveszteri retro szendvics >>>


RETRO KÓKUSZKOCKA >>>

Retro sajtos rúd >>>


MELEGSZENDVICSKRÉM >>> 


ROPOGÓS SAJTOS PEREC (SZALAKÁLIS) >>> 


TEPERTŐS POGÁCSA >>> 


KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL >>> 


Aszpiokos sonkatorta >>>


KLASSZIKUS KOCSONYA >>> 


SAJTTEKERCS ÉS SONKATEKERCS >>> 

 

FASÍRTGOLYÓS PARTIFALATOK >>> 

A fenti receptek közül nálad is felkerül valamelyik a szilveszteri menüsorra? Ha igen, akkor ne felejtsd el megosztani a végeredményt velünk, és persze a Mindmegette közösségével is Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss