hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan kocsonya

MME MME
180 perc
rafinált
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A füstölt nyelvet 1 órára beáztatjuk. A körmöt és a farkat megtisztítjuk, a fokhagymát és a sárgarépát meghámozzuk, a vöröshagymát alaposan megmossuk és a paprikát kicsumázzuk.
  2. A sertés részeit feltesszük főni kb 3 liter vízben, ha felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, megsózzuk és kis lángon kb. 6 órát főzzük. Ha a köröm bőr része kezd lejönni a csontról, akkor elkészült a kocsonya
  3. Hagyjuk visszahűlni kissé, majd kivesszük a csontos részeket egy lapátkanállal, kicsontozzuk azokat, a sertésnyelvet pedig megpucoljuk.
  4. A húsokat feldaraboljuk és üvegtálba helyezzük. A levet lezsírozzuk egy lapátkával, majd rámerjük a húsra.
  5. Aki szeretné, belekarikázhatja a benne főtt répát, főzhet hozzá tojást, csepegtethet rá citromot, vagy ehet hozzá sós uborkát, minden variációban finom!

Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos kocsonya füstölt nyelvvel:

Megjegyzés

Igaz, hogy a kocsonya készítése meglehetősen időigényes, de az eredmény valóban a legfinomabb, amit valaha próbáltatok. Érdemes elkészíteni Mészáros Balázs mesterséf receptjét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss