Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Már több mint 200 ezren nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben egy Budapesten élő vlogger kocsonyát kóstol. Bár szeretjük, amikor külföldiek magyar ételeket esznek és próbálják megismertetni honfitársaikkal a specialitásainkat, most nem értjük, hogyan is került a történetbe például a zselatin...
Nemes-Pádár Csilla
Pezsgő, szerpentin, zseniális kabarék az új színes tévén, kazettás magnó, móka és kacagás, kaszinótojás, fasírtgolyó, aszpikos ételek, na és persze az a bizonyos szendvics, ami ma már retrónak számít, de hosszú évekig egyetlen szilveszteri buli sem múlhatott el nélküle. Ilyen, vagy ehhez hasonló finomságokkal ünnepelték az év utolsó napját a magyarok a 80-as, és a 90-es években.
Kocsonya egykor minden konyhában készült karácsony és újév környékén. Megosztó étel: vagy imádni, vagy utálni lehet, köztes állapot nincs. Elkészítése nem bonyolult, te is megpróbálkozhatsz vele, akár még az ünnep előtt. Segítünk, hogy tökéletes legyen!
Obazs Tiduj
A King's Man, Az ördög Pradát visel, vagy a Netflixen most is nagy népszerűségnek örvendő Az ember a rács mögött sorozat színésze oda volt a magyar kocsonyáért, amit 62. születésnapjára kapott Andreától.
Szekeres Lajosné Klári
Kovács Ágnes
Mindenkinek vannak emlékei gyerekkori szilveszterekről, az óévet búcsúztató klasszikus szerencsehozó fogásokról és a piros aranyos szendvicsekről. Nos, mi most a piros aranyat elhagyjuk, és bemutatjuk a hagyományos ennivalók modern változatait.
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül. Ez a zselés hungarikum annyira jól néz ki, hogy még azok is enni fognak belőle egy hatalmas tányérral, akik nem éhesek vagy nem kedvelték korábban. Íme a legjobb tippek a tökéletes kocsonya elkészítéséhez.
A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség, de legfőképpen a fánk. A következőkben jellegzetes farsangi ételek receptjeiből adok némi ízelítőt.
A karácsonyi kocsonyának hagyománya van, most Mészáros Balázs séf megmutatja, hogyan készítheted el répával és füstölt nyelvvel - de stressztől mentesen!
Török Zsuzsa
3 szuper gasztroprogram a hétvégére: ide menj, ha nem vonzanak Mohácsra a busók!
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.
Bár januárban visszafogottan áldozunk csak a gasztronómia oltárán, de azért az év elején is találni olyan izgalmas programokat, amiért érdemes egy kicsit járni az országot. Íme, itt az ízelítő a januári termésből.
WM
Túlvagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában.