A pogácsa csodálatos találmány: jó a reggeli kávához, tökéletes tízórai, ha vendégeket várunk, biztosan hálásak lesznek, ha pogácsával kísérhetik a beszélgetést, és még a krumplilevest is ünnepi lakomává varázsolhatja. Most mutatunk egy pofonegyszerű, juhtúrós változatot, ami bár kelt tészta, de olyan egyszerű, hogy egyszerűen elronthatatlan!
Hozzávalók:
- 25 dkg rétes liszt
- 25 dkg búzaliszt (+ a nyújtáshoz)
- 10 dkg túró
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg kacsazsír
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg tejföl
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 1 ek só
- 1 ek paprika
A tetejére:
- 1 db tojás
- 1 ek köménymag
- 1 ek szezámmag
Itt a juhtúrós pogácsa pontos receptje >>>
Ajánljuk még: