Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magos-juhtúrós pogácsa

MME MME
55 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A juhtúrós pogácsa elkészítéséhez tálba szitáljuk a liszteket. Hozzákeverjük a kétféle túrót, a kacsazsírt, a tejfölt.
  2. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a pirospaprikát, a tojássárgákat és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk, és langyos helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk még egyszer, majd kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. A pogácsákat felvert tojással megkenjünk, majd ízlés szerint megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MAGOS-JUHTÚRÓS POGÁCSA

Ezek is érdekelhetnek

Friss