Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelesztés nélküli túrós pogácsa lépésről lépésre

Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a kedvenc pogácsa receptem. Nem kell vele bíbelődni, nem szárad ki másnapra, pikkpakk elkészül. Mivel a zacskós túró 50 dkg kiszerelésű, így eleve dupla adaggal szoktam készíteni, ami annyira nem szokott gondot jelenteni, mert már a hűlő pogácsáknak is nyoma veszik… A megkent pogácsák tetejét ízlés szerint megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal vagy akár plusz sajttal is, de natúran is tökéletes.

Hozzávalók:

25 dkg trapista sajt
25 dkg túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

1. A sajtot lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzáöntjük a többi hozzávalót.

2. Kézzel összegyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra.

3. Kicsi méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

4. A kikevert tojássárgájával megkenjük a tetejét.

5. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt megsütjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss