Ez a kedvenc pogácsa receptem. Nem kell vele bíbelődni, nem szárad ki másnapra, pikkpakk elkészül. Mivel a zacskós túró 50 dkg kiszerelésű, így eleve dupla adaggal szoktam készíteni, ami nem szokott gondot jelenteni, mert legtöbbször a még csak hűlő pogácsáknak is nyoma vész… A megkent pogácsák tetejét ízlés szerint megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal vagy akár plusz sajttal is, de natúran is tökéletes.
Hozzávalók:
25 dkg trapista sajt
25 dkg túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
1. A sajtot lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzáöntjük a többi hozzávalót.
2. Kézzel összegyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra.
3. Kicsi méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. A kikevert tojássárgájával megkenjük a tetejét.
5. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt megsütjük.