Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit legyen az ebéd hétvégén? Most még jöhetnek a laktató húsos falatok, aztán itt a nagyböjt

default user icon
MME
Mivel idén a nagyböjt február 14-én kezdődik hamvazószerdával, ezen a hétvégén még lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz bármilyen húsos fogást, már ha egyáltalán csatlakozol a 40 napos böjthöz. Ha nem, akkor sincs okod pánikra, hiszen az önmegtartóztatás időszaka alatt azokra is gondolunk, akik nem élnek ezzel a keresztény hagyomány adta lehetőséggel.

Ma a katolikus egyházban a böjt előírása az, hogy a 18 és 60 év közötti emberek böjt idején naponta csak háromszor étkezhetnek, lehetőleg nem jóllakva, és péntekenként kifejezetten tartózkodni kell a húsételektől. A húsvét előtti böjtölésnek ma már több nem hivatalos formája is elterjedt, van, akik csak azt a részét tartják be, hogy péntekenként nem esznek húst és vannak olyanok is, akik csak nagypénteken tartják ezt a szokást. Mások a hús teljes elhagyásával böjtölnek hamvazószerdától (február 14.) a húsvéti sonkabontásig (március 28.).

A nagyböjtig azonban van még egy kis időnk, így most is elhoztuk azokat a receptötleteket hétvégére, esetleg a vasárnapi ebéhez, melyek bármelyikét bevetheted nyugodt szívvel, ha valamilyen laktató, húsos fogásra vágysz a hét utolsó két napján. Válogass kedvetekre, a legtöbb finomsághoz videós útmutatót is mellékeltünk. Mi biztos, hogy innen fogunk ebédnek valót választani, de azt is eláruljuk, hogy pörköltek vagy a rakottasok irányába fogunk elindulni egy kiadós levessel párosítva.

FRANKFURTI LEVES, AHOGY ANYUKÁMTÓL TANULTAM >>> 

PARADICSOMOS KÁPOSZTA GRILLKOLBÁSSZAL >>>


RAKOTT KRUMPLI SÜLT KOLBÁSSZAL >>> 


FÜSTÖLT SAJTOS RAKOTT BROKKOLI CSIRKEMELLEL >>> 


MÉZES-MUSTÁROS CSIRKEMELL >>> 


PÖRKÖLT TARHONYÁVAL >>> 


KIJEVI CSIRKEMELL RIZIBIZIVEL >>> 


VADAS SERTÉSCOMBBÓL, ZSEMLEGOMBÓCCAL >>> 


MEXIKÓI TEJSZÍNES CSIRKERAGU >>> 


KÖMÉNYMAGOS TOJÁSLEVES >>> 


SKÓT TOJÁS >>> 


KRUMPLIFŐZELÉK FASÍRTTAL >>> 


HAGYMÁS ROSTÉLYOS >>> 


EGRI HÚSLEVES GAZDAGON >>> 


MARHAPÖRKÖLT ZÖLDSÉGEKKEL >>> 


PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES NOKEDLIVAL >>> 


MILÁNÓI SERTÉSBORDA PARMEZÁNOS BUNDÁBAN >>> 


Akár innen, akár saját kútfőből választasz receptet, a végeredményt mindenképpen oszd meg velünk is Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban. Munkátokkal másokat is inspirálhattok a konyhában, így sokkal több lesz a hétvégi menüd, mint egy egyszerű ebéd. Ha kíváncsi vagy a múlt heti ebédválogatásunkra is, azt is megnézhetitek itt. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek