Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék fasírttal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg krumpli
  • bors
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált hús (lapocka)
  • 2 dl tej
  • 1 db száraz zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • A sütéshez:
  • zsiradék

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt  puhára főzzük.
  2. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Kevés hideg vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.
  3. A fasírthoz a darált húst összegyúrjuk a tejben eláztatott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval és borssal. A húskeverékből gombócokat formázunk és forró zsiradékban kisütjük.

10 POFONEGYSZERŰ FŐZELÉK, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

A 16 LEGFINOMABB ŐSZI FŐZELÉK - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss