Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves

MME MME
25 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk, és kis kockákra vágtunk. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük 1 liter vízzel.
  2. Mikor a burgonya egyet forrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész ( ez kb.5 perc) , az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel és 1 dl vízzel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még 5 percig forraljuk.
  3. Közben a vékonyra szeletelt, előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat is beletesszük, és együtt forraljuk. Petrezselyemmel díszítjük.

    ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>> 

    10+1 ZSENIÁLIS FRANKFURTI LEVES RECEPT >>> 

    FRANKFURTI LEVES, FŐZELÉK ÉS RAKOTTAS - SZUPER FOGÁSOK KELKÁPOSZTÁBÓL >>>

    IGAZI FRANKFURTI LEVES (FRANKFURTER GRÜNERSUPPE) >>> 

Megjegyzés

Anyu így szereti.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss