hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves, ahogy anyukámtól tanultam

MME MME
25 4.3/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A frankfurti leveshez finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a felkockázott burgonyát. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük a levest 1 liter vízzel.
  2. Mikor a burgonya egyet forrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Hagyjuk, hogy felforrjon.
  3. Közben az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk A tejföllel és 1 dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő  leveshez öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük a levest. További 5 percig forraljuk.
  4. A virslit vékonyra szeleteljük, és pár csepp olajon megpirított. Beletesszük a levesbe, és ismét felforraljuk. Az elkészült frankfurti levest vágott petrezselyemmel díszítjük. Adhatunk hozzá 1-2 kanál tejfölt is.


Megjegyzés

Anyu így szereti.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss